Herkules a strašidla - Dvořáková, Alžběta (Portál, 2016)
Rozmazlený pražský kocour Herkules se se svou mladou paní a jejím mužem přestěhují do starého statku za vesnicí, kde se mu ani trochu nelíbí. V zarostlé zahradě se seznámí s toulavou kočkou Komtesou a vyslechne si její vyprávění o kočičích strašidlech, která se v jeho novém domově ukrývají. Zpočátku se zdráhá jejím varováním uvěřit, ale brzy se přesvědčí, že Komtesa mluví pravdu. Kočičí duchové působí obyvatelům domu velké škody a vinu vždycky svalí na Herkula. Rozzlobený kocour se strašidlům rozhodne postavit. Za své smělé a trochu zbrklé jednání sice zaplatí špičkou ocasu, ale zároveň se dozví, kde se strašidla v domě vzala a na co čekají. Společné dobrodružství navíc upevní jeho přátelství s Komtesou, a tak se nakonec s novým domovem smíří. Knížka je určena zejména dětem mladšího školního věku.