Prázdniny s drakem - Pospíšilová, Zuzana, 1975- (Čtení pro prvňáčky, 2016)
Vojta se na prázdniny moc netěší. Všichni jeho kamarádi jedou k moři, do hor nebo stanovat, jenom on musí léto trávit u babičky. Naštěstí se i u babičky na vsi najde kamarád. Vojta se dá dohromady s Pavlem a spolu s ním objeví v lese podivné velké stopy...