Amatér - Littell, Robert, 1935- (MOBA, 2016)
Vynikající kryptograf Charlie Heller nerušeně pracuje u Ústřední zpravodajské služby, dokud mu teroristé na americkém konzulátu v Mnichově chladnokrevně nezastřelí snoubenku. Charlie ztrácí vnitřní klid a marně nutí CIA k odvetě. Posléze proniká železnou oponou a pronásleduje vrahy napojené na Sovětský svaz až do Československa.