Co mě naučil tučňák - Michell, Tom (Noxi, 2016)
Juan Salvador byl tučňák, který okouzlil a potěšil každého, kdo ho poznal v těch temných a nebezpečných dobách - ve dnech, jež byly svědkem pádu perónistické vlády, doprovázené teroristickými útoky a násilnou revolucí, kdy Argentina balancovala na pokraji anarchie. Byla to doba, kdy se občanské svobody, možnosti a postoje diametrálně lišily od těch dnešních. Jak se však ukázalo, mladý cestovatel jako já a nenapodobitelný, nezdolný tučňák Juan Salvador se mohli stát těmi nejlepšími kamarády poté, co jsem ho za dramatických okolností zachránil ze smrtícího moře u pobřeží Uruguaye