Kubík Šikulík - Rožnovská, Lenka, 1972- (Čtení pro prvňáčky, 2016)
Kubík Šikulík je ten nejšikovnější vynálezce, jakého si jen dokážete představit. Seznamte se s jeho neuvěřitelnými nápady! Každý Šikulíkův vynález má svůj vtipně ilustrovaný a tak trochu bláznivý příběh, který přiláká ke čtení nejen začínající čtenáře. Kubík Šikulík je malý šikovný kluk. Vymýšlí, vynalézá, kutí a vyrábí, to všechno on dovede. Zrovna nedávno si vyrobil. Právě tak začíná každá kapitola z příběhů o malém šikulovi, který vyrábí věci, které ještě nikdy nikdo nevymyslel - aktovku samochodku, robopsa Edisona nebo koloběžku umělkyni a spoustu dalších překvapivých věciček, s nimiž zažije nečekané situace.