Mrazivé dědictví - Garnier, Romain (Plus, 2012)
Na severním pólu tají ledy a odhalí tak nacistickou ponorku. Když se o tom v Berlíně dozví starý profesor Manstein, vyděsí se; jako bývalý člen Ahnenerbe, nacistického ultratajného výzkumného ústavu, totiž ví, že stroj v sobě skrývá smrtící tajemství. Kdo se k ponorce přiblíží, umírá.