Temné struny - McDermid, Val, 1955- (BB/art, 2012)
Ve své době to byla nevyřešená hádanka: bohatá dědička a její syn jsou uneseni. Předání výkupného končí katastrofou, ona leží na místě mrtvá a dítě mizí beze stopy. Přestože později jistá novinářka na dovolené v Toskánsku objevuje možnou stopu, detektiv inspektor Karen Pirieová, specialistka na nevyřešené případy nevěří, že po dvaceti letech rozplete nechvalně známý případ.