Prsten princezny Judity : figurkou na šachovnici Přemyslovců : román - Whitton, Hana, 1950- (Klokan (Alpress), 2016)
Juditu, dceru českého krále Přemysla Otakara I., rozladí, když jí její otec přikáže, aby s ostatním služebnictvem obsluhovala hosty. Netuší, že se zde na první pohled zamiluje do jednoho ze vzácných hostů. Avšak cesta, kterou se Judita vydá, je plná úskalí.