Metro 2035 : závěr kultovní apokalyptické trilogie - Glukhovsky, Dmitry, 1972- (Knižní klub, 2016)
Dvacet let po jaderné válce lidé pořád ještě žijí v podzemí, protože vnější svět byl zničen. Model existujícího světa s jeho ideami, ideologiemi a náboženstvími ožil v podzemních tunelech moskevského metra.