Vězeň noci a mlhy - Blankman, Anne (CooBoo, 2016)
Gretchen vyrostla mezi národními socialisty pod ochranným křídlem "strýčka" Adolfa. Její otec totiž padl, aby zachránil Hitlerův život. A Gretchen tomu také věří, dokud nepotká židovského novináře Daniela Cohena. Gretchen by s ním vůbec neměla mluvit, avšak z nějakého důvodu nedokáže neposlouchat jeho vysvětlení otcovy smrti - že její otec, nacistický mučedník, byl zabit někým ze strany. A už vůbec nedokáže odolat přitažlivosti, která ji k Danielovi táhne.