Strašidláci nebrečí - Áslaug Jónsdóttir, 1963- (Ahoj!, 2016)
Prostřednictvím jednoduchých příběhů dvou kamarádů, který je každý docela jiný, se děti seznamují se situacemi, jimž budou muset někdy v životě čelit, a učí se poznávat rozmanitost mezilidských vztahů. Strašidlák by se rád se strašidýlkem kamarádil, jenže si vedle něj připadá hloupý a nešikovný. Strašidýlko už umí číst a krásně kreslí, všechno ví a zná nejlíp.