Šok z pádu - Filer, Nathan, 1980- (Argo, 2016)
Matthew je mladík, jemuž se před lety zabil bratr a on teď čím dál víc propadá schizofrenii. Prochází terapií, jejíž součástí je i samotné psaní, a dozvídá se o světě, o sobě a o lidech kolem sebe nečekané věci. Bez ohledu na závažnost onemocnění a prostředí, do něhož nás Matthew zavádí, není kniha vůbec depresívní, pochmurná či "těžká", právě naopak. Je to půvabný, smutný a citlivě uchopený příběh, psaný s nadhledem inteligentního kluka, který si ze sebe umí udělat legraci