Tři tváře anděla - Pehe, Jiří, 1955- (Prostor, 2016)
Dramatické osudy tří generací jedné rodiny s českými, židovskými a německými kořeny se v románu prolínají s klíčovými událostmi 20. století. Tři rozdílné osobní příběhy, vyprávěné různým jazykem i stylem, odrážejí i tři fáze dějin, jimiž lidská společnost během posledního století prošla.