A satan se smál z nebe - Jílek, Miroslav, 1948- (Klokan (Alpress), 2016)
Osudy čtyř mužů se střetnou s realitou dnešního světa, kde se slušnost, poctivost a další morální hodnoty vytrácejí, nebo se přímo pokládají za projev slabosti. Naopak bezohlednost, sobectví a obcházení zákona patří k vizitce úspěšnosti. Všichni čtyři hrdinové v skrytu duše doufají, že právě je si vybere paní Štěstěna a diametrálně jim změní život, samozřejmě k lepšímu