Turnaj : poslání princezny Alžběty Tudorovny - Reilly, Matthew, 1974- (Klokan (Alpress), 2016)
Obávaný sultán Sulejman Nádherný pozve evropské vládce na šachový turnaj. Do Konstantinopole se vydá i anglická delegace, k níž patří třináctiletá princezna Alžběta Tudorovna. Exotická nádhera paláce a spletité uličky města ji oslní. Rub té krásy je děsivý: barbarské vraždy, zvrácenosti a diplomatické čachry, to vše budoucí královnu nesmazatelně poznamená