Anička a básnička - Petiška, Eduard, 1924-1987 (Knižní klub, 2016)
Malá Anička má starosti. Teta bude slavit narozeniny a Anička pro ni nemá dárek. Nakonec se rozhodne, že pro ni vymyslí básničku. Ale básnění je těžká věc a oslava se blíží. Ještě že je tu kouzelná nedělní kočka Zlatuška, která má v zásobě spoustu kočičích básniček. Veselé vyprávění o malé spisovatelce doprovázejí milé ilustrace Heleny Zmatlíkové. Kniha je určena dětem předškolního věku i začínajícím čtenářů