Tři princezny a neonek - Slabý, Zdeněk Karel, 1930- (Pohádkové čtení, 2014)
Pohádkářů ubývá, tak je nepřehlédněte. Jeden právě postává před pohádkovým domem s neonovým nápisem Z pohádky do pohádky. Hned vedle nápisu uvidíte neonovou postavičku skřítka Abuližníka, neonek svítí někdy červeně, jindy modře a ještě jindy oranžově. V tom domě přebývají pohádkové bytosti, se kterými můžete prožít jejich příběhy. Už jste někdy do pohádkového domu zašli? Že nevíte, kde stojí? Vstupte do něj díky této knížce a seznamte se s dokonalou princeznou Vilemínkou, se sličnou princeznou Purpurou a s odvážnou princeznou Uršulou. Snad potkáte také panenku Breburdu s pomněnkovýma očima, která hledá svoji nejkrásnější holčičku Moniku. Najde ji? Nasedněte na oslíka a vydejte se na pohádkovou cestu...