Sex, víno a cigarety : román o hledání hranic mezi citem, sexem, závislostí a vlastním životem - Zhřívalová, Petra, 1972- (XYZ, 2011)
Leona studuje třetí ročník antropologie v Praze a vypadá to, že kromě studia pro ni není nic důležité. Dokud nepotká Vlada. S ním se naučí dotýkat se hranic svých možností jak v oblasti citů, tak i sexu, ale s postupujícím časem začíná tápat v tom, co je ještě možné ve jménu osudového vztahu snést. Příběh s lehkostí přenáší čtenáře do let nedávno minulých a s nesentimentální nostalgií oprašuje kouzlo studentského života tehdejších vysokoškoláků.