Péče o člověka s demencí : průvodce pro rodinné příslušníky - Glenner, Joy A., 1930- (Rádci pro zdraví, 2012)
Kniha zkušených odborníků nabízí praktické rady, které se týkají všech oblastí života člověka s demencí a jeho rodiny. Najdeme v ní doporučení, jak nemocnému pomáhat s osobní hygienou, jak zajistit dostatečnou výživu i jak s člověkem s demencí komunikovat tak, aby nám co nejvíce porozuměl a abychom ho svým mluveným projevem nedráždili nebo nestresovali. Všechny oblasti péče o člověka s demencí jsou v knize přiblíženy pomocí kazuistik. Kniha je velmi praktická, autoři radí, jak zvládat každodenní problémy, a zároveň upozorňují na to, že by se pečovatelé měli snažit zachovat člověku s demencí jeho lidskou důstojnost a umožnit mu, aby využil všechny své zbylé schopnosti, protože co nepoužíváme, o to brzy přijdeme.