Masožravé rostliny : detektivní povídky - Kačírková, Eva, 1937- (Původní česká detektivka, 2012)
V šesti detektivních novelách, jež vyšly poprvé v r. 1975, zpracovává autorka v dobře pojatých příbězích závažná společenská témata a přesně vede dělící čáru mezi normálním životem a sférou, kde začíná přečin a zločin a moc zákona a práva