Hedvábnou stezkou : mozaika barev, vůní a osudů - Drbohlavová, Lucie, 1980- (Cestopisy, 2016)
Pohodlně se usaďte, let na kouzelném koberci právě začíná. Budeme sledovat stopy dávných karavan až do Střední Asie, do samého srdce Hedvábné stezky. Tady stávala velkolepá města, na jejichž vyhlášených bazarech se prodávalo a překládalo zboží putující z nejrůznějších koutů Asie do Arábie a Evropy..