Na útěku : z Afghánistánu do Londýna - Brothers, Caroline (Mladá fronta, 2016)
Dva chlapci na útěku před válkou. Nemají nic než oblečení v batohu na zádech a tenčící se hotovost po rodičích zašitou do výstelky pásku u kalhot. Aryan a jeho malý bratr Kabir se vydávají nákladním autem, lodí, vlakem, autobusem i pěšky napříč Evropou, která jim, jak zoufale doufají, nabídne budoucnost, s níž už se v Afghánistánu rozloučili. Kábul-Teherán-Istanbul-Athény-Řím- -Paříž-Londýn: to je směr, kterého se drží, mantra, kterou opakují ve svých modlitbách, a jediná možnost, kterou před sebou vidí