R.U.R. : Rossum's universal robots - Čapek, Karel, 1890-1938 (Edice D, 2013)
Odehrává se v blíže nespecifikované budoucnosti na ostrově výrobny robotů, kde žije pouze 6 mužů. Celou výrobu provádějí roboti..