Petískovy pohádky - Ungermann, Patrick, 1973- (Edice pohádek, 2013)
Autorské pohádky pro malé i velké čtenáře plné lidové moudrosti a morálních zásad doplněné bohatým množstvím barevných ilustrací. Petískovy pohádky jsou rozdělené do čtyř truhliček (oddílů). První truhlička nabízí pohádky klasického ražení s princi, princeznami a draky. Poctiví chuďasové se domohou štěstí i bohatství, panská pýcha se nevyplácí a všechno dobře dopadne tak, jak to od pohádek čekáme. Druhá truhlička, to jsou bajky se zvířátky v lidských úlohách. Třetí truhlička předkládá pohádky duchovního vyznění. Hranici života a smrti je možné překročit tam i zpět, aby došlo k nápravě. Duchovní bytosti se potkají s lidskými příběhy a Pán Bůh je docela blízko nad hlavami. Poslední čtvrtá truhlička má za hlavního hrdinu hošíka, kterému zázraky a představivost pomohou vyznat se ve světě dospělých.