Podivuhodný svět zvířat - Kořínek, Milan, 1964- (Příroda, 2011)
Proč se kočka a pes nemají rádi? Proč má zebra pruhy? Jak vzniká pavučina? Žijí upíři? Kteří draci dovedou létat? Jaký je rozdíl mezi rohem a parohem? Střílí dikobraz ostny? Jaké zvíře je nejrychlejší a nejpomalejší? Proč jsou samečci krásnější než samičky? Proč se říká, že je někdo rudý jako rak? Kolik krčních obratlů má žirafa? Kniha českých autorů plná krásných fotografií přináší odpovědi na tyto a mnoho dalších otázek.