Podivuhodný svět zvířat - Bičíková, Ludmila (Příroda (Rubico), 2012)
Proč má pes studený čumák? Existuje svítící žížala? Je pravda, že se sloni bojí myší? Jak se rozmnožují pštrosi? Proč sojky sází duby? Jak se pozná stáří kapra? Proč jsou plameňáci růžoví? Co je včelí mateří kašička? Proč mění chameleón zbarvení? Jaké barvy rozezná kůň? Může se krokodýl dožít 100 let? Může jed z žáby zabít člověka? Odpovědi na předchozí otázky a spoustu dalších zajímavostí naleznete v této knize českých autorů plné krásných fotografií