Vražedná akademie - Olczak, Martin, 1973- (Severská krimi, 2014)
Stockholm, květen 2012. Ve světoznámém hotelu Berns Salonger probíhá slavnostní večeře pořádaná při příležitosti stého výročí úmrtí slavného švédského spisovatele Augusta Strindberga. Projev přednáší stálý tajemník Švédské akademie, ctihodný muž a uznávaný spisovatel. Krátce před půlnocí se vydává domů. V odlehlém zákoutí stockholmského parku se setkává se svým osudem. Neznámý útočník ho zastřelí starobylým perkusním revolverem.