Ladislav Smoljak : milovaný herec, scénárista, režisér a spoluobjevitel fiktivního českého génia - Pačová, Michaela (Petrklíč, 2010)
Kniha pojednává o tvorbě Ladislava Smoljaka a o tom, jaké hluboké kořeny zapustil do srdcí všech generací. Odhaluje tajemství tvůrčího umění a poskytuje souhrné informace o tom, co sám o sobě řekl, co si o sobě myslel a také o tom, jaký byl pro své kamarády kolegou do nepohody.