Princezna z Kloboukových hor - Kšajtová, Marie, 1937- (Edice České televize, 2010)
Dostat se do pohádky je někdy snadnější, než se zdá. Povedlo se to dokonce malému Králíkovi. Za to, že byl ochotný pomáhat, ho Kouzelník obdaroval obrázkovým leporelem s malou Princeznou a červeným míčem. Princezna se Králíkovi tak zalíbila, že si s ní zatoužil hrát. Rázem se ocitl v pohádkové krajině, a protože neohroženě bránil Princeznu před poťouchlými skřítky Kazounkem a Pošťuchou, stali se kamarády, co si spolu nejraději hrají s červeným míčem. Byli by si hráli dodnes, nebýt zlomyslných skřítků...