V botičkách od Diora : aneb Omylem v zákulisí velké politiky - Paroubková, Petra, 1973- (Columbus, 2010)
Na 170 stránkách autorka v několika kapitolách popisuje mediální štvanici na ní a jejího manžela, dceru však nevyjímaje. Popisuje intriky uvnitř ČSSD od chvíle kdy se objevila po boku jejího předsedy, až po jeho dramatický odchod z tohoto postu. Samostatnou kapitolu věnuje novinářům, u kterých se pokouší jednotlivě dešifrovat mechanizmus jakým s jejím obrazem, po dobu co byla pod světlem reflektorů, nakládali. Kniha je ilustrovaná černobílými fotografiemi mapujícími mediální pozornost především bulvárního tisku a šestnáctistrannou obrazovou přílohou z autorčina soukromého archivu