Katova komnata - Vala, Petr (Oftis, 2013)
Politická antiutopie českého autora, zasazená do poměrně blízké budoucnosti. Katova komnata předkládá dramatický obraz lidské společnosti v letech 2114 a 2115.Společnosti, jež se následkem nepoučitelnosti předchozích generací nachází na pokraji pádu jedné velké epochy. Svět je politicky centralizován, zdánlivě stabilní systém však začíná vykazovat negativní totalitní rysy...