Němcova vesnice aneb Deník bratří Schillerových - Sansal, Boualem, 1949- (Pistorius & Olšanská, 2012)
Pařížské předměstské sídliště, Alžír a alžírské vnitrozemí, německá města, Káhira, Istanbul, Osvětim - do těchto míst zavedou čtenáře v působivém a skvěle napsaném románu, oceněném řadou literárních cen, deníky bratří Rašela a Malricha Schillerových.