Konec kruhu - Egeland, Tom, 1959- (Knižní klub, 2012)
První ze série bestsellerových příběhů netypického, a proto oblíbeného hrdiny Bjorna Belto. Mladý norský archeolog, albín s problematickým vztahem k ženám, řeší tajemství dva tisíce let starého rukopisu objeveného na území kláštera Vaerne v okolí Oslofjordu. Stopy jej zavedou k tajné učenecké společnosti v Londýně, do severní Afriky, na středověký křižácký hrad... Intelektuální thriller, v němž se napínavé pátrání prolíná s teologií a historií. „Norský Da Vinciho kód“...