Cesty za dobrodružstvím : příběhy velkých činů - Forbes, Scott, 1963-; Rušák, Ivo, 1958- (CooBoo, 2012)
Cesty za dobrodružstvím vás křížem krážem provedou celým světem a ještě dál. Poputujete na vzdálené ostrovy jižního Tichomoří, do ledových pustin Antarktidy, z africké džungle do australské buše a z impozantních vrcholů Himalájí na nehostinný povrch Měsíce. Tyto příběhy líčí odvážné mořeplavby, svízelné putování po souši, vyčerpávající výstupy i smrtelně nebezpečné lety balónem, v letadle či kosmické lodi. A živě popisují naděje, obavy, katastrofy i triumfy některých z nejodvážnějších jedinců.