Česílkova vodnická knížka - Čtvrtek, Václav, 1911-1976 (Fragment, 2016)
V malém rybníčku v lukách pod městem Jičínem bydlí chytrý a dobromyslný vodník Česílko. Přečtěte si vyprávění nejen o něm, ale i o rozmarném knížepánovi, něžné rusalce Andulce, kapru Osmikiláčovi nebo panovačném vodníku Halamovi. Sedm krásných pohádek Václava Čtvrtka patří do zlatého fondu české literatury pro děti. Jeho příběhy jsou neodmyslitelně spojeny s ilustracemi Radka Pilaře, které nechybí ani v této knize