Duchové na mé lodi - Drijverová, Martina, 1951- (Albatros, 2016)
Jsou tady. Slyším je! Chodí po palubě, naříkají. Duchové. Duchové jsou na mé lodi! Říkal jsem Margaret, že má na vyvolávání duchů zapomenout. Je to přece podvod. Ale když přijdou sami? Elisha Kane byl kapitán záchranné výpravy, která se měla vydat po stopách polárního objevitele Johna Franklina. Expedice vyrazila k severu v květnu roku 1853. Když se po dlouhých a vyčerpávajících měsících přiblížila k severnímu pólu, na palubě se začaly dít zvláštní věci