Dva krůčky po mokrém písku - Julliand, Anne-Dauphine, 1973- (Skutečné příběhy (Motto), 2012)
Thais chodí nejistě a vytáčí nožičku směrem ven. Zašla s ní tedy k lékaři, který jí po sérii vyšetření sdělil šokující zprávu. Její dcera trpí vzácnou genetickou nemocí, na kterou není lék, a zbývá jí jen několik měsíců života...