Knihy džunglí - Kipling, Rudyard, 1865-1936 (Albatros, 2016)
Nesmrtelné vyprávění o chlapci Mauglím, který vyrostl mezi zvířaty v džungli a naučil se jejich zákon. V jednotlivých příbězích se seznámíte s vlkem Akélou a jeho vlčí smečkou, dozvíte se, jaké přátelské ochrany se chlapci dostalo od medvěda Bálúa, jak Mauglího unesly opice, zachránil had Ká a jak nakonec zvítězil nad tygrem Šér Chánem. Příběhy, v nichž se mísí fantazie, magie i přesná pozorování stále působí hlubokým dojmem. Džungle v nich ožívá všemi pachy, nočními zvuky i skřeky exotických zvířat. Přežije v ní jen ten, kdo zná Balúova ponaučení a zákon džungle