Pohádkové dárky Josefa Lady - Lada, Josef, 1887-1957 (Albatros, 2016)
Výbor z pohádkových ilustrací Josefa Lady uspořádal a novými texty opatřil Michal Černík. Knihu připravil z lásky k Josefu Ladovi a s přesvědčením, že Ladovy obrázky děti stále milují. Pouze tři lidové pohádky převzal z knihy "Dvanáct pohádek z onoho světa" v podání Václava Říhy, převyprávěl je do zkrácené podoby a zakončil výraznější pointou