Příchod bohů - Toman, Vlastislav, 1929- (XYZ, 2016)
Původní vědecko-fantastické povídky Vlastislava Tomana z let 1957-1966 vycházely v časopise ABC jako komiks s legendárními ilustracemi Františka Kobíka. O padesát let později autor dopsal čtyři nové texty, ve kterých se také setkáte se smělými vizemi vědců a odvážnými činy jednotlivců pátrajících po nerozluštitelných záhadách vesmíru a přírody. Se starými známými i těmi novými budete objevovat nové planety, osidlovat je, střetávat se s mimozemšťany, sestrojovat roboty, překonávat nebezpečí a pronikat stále hlouběji do vesmíru. V budoucnosti je totiž možné cokoliv