Baronka Blixenová - Saint Pern, Dominique de (Metafora, 2016)
Karen Blixenová... baronka. Kolika jmény ji nazývali, kolik tváří tato podivuhodná žena měla. Autorka uvádí na scénu nejen odvážnou ženu, ale nechává zaznít také hlas její nejvěrnější průvodkyně Clary, která jí byla ošetřovatelkou, sekretářkou i služkou. Otevírá před námi duši tohoto zlatého věku, kdy lidé ještě dokázali velkolepě milovat, psát i umírat. Od Afriky po Dánsko, od New Yorku po Londýn, v tomto románu je v živých barvách a téměř filmovými střihy vylíčena celá bláznivá epocha první poloviny 20. století