Malá baletka. - Bussell, Darcey, 1969- (Mladá fronta, 2016)
Rosa má skládat první baletní zkoušky, ale je si jistá, že všechno půjde hladce. Právě v polovině zkoušek, když několik věcí pokazí a připadá jí, že to bude jen horší, ji kouzelné baletní střevíčky odnesou do Země kouzel. Rosa se nestačí divit. Před ní tančí postavy ze známých baletů, ale něco tady nehraje. Klára z Louskáčku tančí s dýní, Spící krasavice s Kocourem v botách! Kouzelný měsíční kámen zdejšího krále se totiž rozbil na tisíc kousků a všechny balety se kvůli tomu pomíchaly. Obyvatelé baletní říše jsou bezradní. A co Rosa? Přijde na to, jak jim pomoci?