Odstřelovači II. světové války : strhující příběhy z let 1939-1945 - Gilbert, Adrian, 1954- (Arma & Musae, 2015)
Tuto antologii nejlepších i "normálních" odstřelovačů druhé světové války sepsali vojenští historici i profesionálové, kteří mají k odstřelovačům blízko, nebo jimi dokonce sami byli. Každý z autorů předvádí vybraného odstřelovače jako plnokrevnou osobu a při popisu jejich smrtelně nebezpečné práce často uvádí detaily, jež dosud nebyly publikovány