Plameňák na konci léta - Rentz, Pamela (Gnóm, 2016)
Malý průřez současnou americkou fantastickou (ne-realistickou) literaturou psanou v duchu klasické vypravěčské tradice Poea, Twaina či Bradburyho, ovšem z ženského úhlu pohledu. Jednotlivé povídky jsou velmi různorodé, i když leccos mají společného: svobodný a suverénní přístup k žánru, skvělé vypravěčské řemeslo, vtip a nadhled... a ženské hlavní hrdinky. Šest malých klenotů vylovených z moře anglosaského psaní