Žijte bez diety - Fuhrman, Joel, 1953- (Mladá fronta, 2016)
Jsme tlustší, nemocnější a hladovější než kdy předtím. Průmysl roztáčející se kolem výživy nám přitom nabízí módní hubnoucí programy kombinující „ten pravý“ poměr tuků, sacharidů a bílkovin; vše ale funguje jen krátkodobě a na úkor našeho zdraví. Výsledkem je spirála potravinových závislostí, toxického hladu a přejídání.V knize Pryč s dietou nám autor dokazuje, že je možné vymanit se z tohoto škodlivého cyklu jednou provždy. Hlavní východisko revolučního přístupu spočívá v pověstné rovnici: Zdraví = Živiny / Kalorie