Letem světovými dějinami : historie, jak jste ji ještě neviděli - Petříková, Klára, 1981-; Benton, Adam; Jackson-Carter, Stuart; Lewis, Arran (Slovart, 2015)
Zveme vás na úžasnou jízdu Letem světovými dějinami-od doby ledové po Velkou francouzskou revoluci nebo od vynálezu kola po přistání na Měsíci. Stačí jen otevřít tuto knihu plnou krásně přehledných historických mapek a můžeme letět. Kam až se při svých dlouhých plavbách dostali Vikingové? Kdy a kde řádila černá smrt? Kde se skrývali nejkrvežíznivější karibští piráti? Jaká byla nejstrašlivější bojiště první světové války?