Průvodce stresem pro náctileté - Morgan, Nicola, 1961- (Slovart, 2016)
Kniha je určená pro teenagery, ale užitečná je i pro dospělé, kteří jim chtějí porozumět, a zabývá se typy stresu, jimž jsou dospívající vystaveni, včetně pocitů vzteku, smutku (a deprese), strachu a neúspěchu; dále probírá potíže způsobené tělesným vývojem, nechutí k vlastnímu tělu, problémy s váhou, stravovací poruchy, sebepoškozování; tlaky, které vyvolává studium a zkoušky; obtíže se spánkem; změny ve vztazích s kamarády a s rodinou; partnerské vztahy a sexuální problémy; šikanu a kyberšikanu; potíže s komunikací na internetu; také zkoumá, jaký dopad mají na teenagery poruchy jako OCD nebo dyslexie