Akademův živel - Butcher, Jim, 1971- (Fantom Print, 2013)
Obyvatelé Alery po staletí využívali živly, elementální bytosti země, vzduchu, ohně, vody, dřeva a kovu, aby bránili svou zem před cizími nepřáteli. Ale žádný z nich je nedokáže uchránit před nebezpečím, jež bují v jejich řadách. Vladaře oslabil zákeřný útok, vedený Kanimy za mořem. Pokud zemře, krvavá občanská válka o trůn bude nevyhnutelná. Takže je na Tavim, aby mařil pokusy o atentát a odhalil zrádce v kruzích Vladařových špionů. Osud Alery závisí na jediném chlapci, který nemá žádný živel, jenž by si mohl přivolat na pomoc.