Skrytý válečník - Flewelling, Lynn, 1958- (Fantom Print, 2007)
Druhý díl trilogie o jedné z nejslavnějších královen Skaly - Tamir Veliké (volně navazuje na titul "Dítě proroctví"). Dívka v chlapeckém těle - s touto krutou pravdou je Tobin nucen se smířit. Svou novou identitu však nesmí nikomu prozradit. Ani svým nejbližším, protože by tím mohl ohrozit jejich životy. Král Erius v chorobné touze po moci totiž neváhá jít přes mrtvoly. A královy plamínky šílenství ještě rozdmýchává čaroděj Niryn. Sám totiž rozehrál vlastní hru o královský trůn. Události tak spějí k nevyhnutelnému konfliktu...