Legendy alfů. - Heitz, Markus, 1971- (Fantom Print, 2014)
Po událostech popsaných v Osudu trpaslíků je Skrytá země zlomená. Děsivá bitva si vyžádala na hrdinech mnoho obětí, aby byla vlast trpaslíků, elfů a lidí uchráněna před zlem. Lot-Ionan a alfové jsou poraženi, Aiphaton, syn Nesmrtelných a někdejší císař alfů, se vydává hledat poslední příslušníky svého národa v jejich úkrytech ve Skryté zemi, aby je zničil. Přísahal, že alfové již nikdy nesmí představovat nebezpečí.